Otestovat se on-line
- Jak se liší pentosy od hexos?
- Jak se odlišují aldosy od ketos?
- Jak se odlišují monosacharidy, oligosacharidy a polysacharidy?
- Kam patří ketopentosa?
- Co je to chirální uhlík?
- Nejjednodušší sacharid aldehydické řady je treosa glyceraldehyd se 3 atomy C. Je nejjednodušší sacharid ketonické řady také treosa?
- Co určuje označení D- a L-?
- Z čeho se skládá molekula jednoduchých lipidů?
- Z čeho se skládá molekula složených lipidů?
- Co je to denaturace bílkovin?
- Z čeho se skládá molekula bílkovin?
- Co jsou to provitaminy?
- Co jsou to antivitaminy?
- Je možné se předávkovat vitaminem C?
- Jaký je rozdíl mezi avitaminosou a hypovitaminosou?
- Co je to hypervitaminosa?
- Co znamená výraz esenciální?
- Vzniká vitamin D i v lidském těle?
- Vitamin B12 kyanokobalamin lze získat
- Co je to β-karoten?
- Co jsou enzymy po chemické stránce?
- Za jakých podmínek vykazují enzymy nejvyšší aktivitu?
- Podléhají enzymy denaturaci?
- Které báze obsahuje DNA?
- Výsledkem fotosyntézy je
- Co představuje anaerobní odbourávání sacharidů v organismu?
- Molekula neutrálního tuku vzniká z:
- Sled postupného zkracování řetězce mastných kyselin vždy po 2 C známý jako Lynenova spirála se nazývá
- Vazba, kterou jsou poutány jednotlivé aminokyseliny v bílkovinách, se nazývá
- Konečným produktem odbourávání aminokyseliny je u člověka