Informace o projektu
Využití postupů na bázi molekulární genetiky při získávání nových kmenů bakterií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro výrobu funkčních potravin

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Kód projektu
QF3169
Období řešení
3/2003 - 12/2007
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo zemědělství ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova
Bifidobacterium, Lactobacillus, lidské probiotické kmeny, identifikace, charakterizace, funkční potraviny, molekulárně genetické metody

Budou izolovány, identifikovány a charakterizovány nové kmeny bakterií mléčného kvašení rodu Bifidobacterium a Lactobacillus lidského původu. U těchto kmenů budou testovány probiotické vlastnosti a vlastnosti umožňující jejich využití při výrobě funkčních potravin.

Publikace

Počet publikací: 16


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info