PROJEKTOVÁNÍ, PILOTÁŽ A VÝSLEDKY NOVÉHO MODELU INTEGROVANÉHO PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V PŘÍPRAVĚ UČITELŮ PRO PRIMÁRNÍ ŠKOLU NA KATEDŘE BIOLOGIE PDF MU V BRNĚ. Biologie pro život a zdraví - vzdělávání pro 21. stol. a udržitelný rozvoj

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

JEDLIČKOVÁ Helena

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference EFFECTIVENESS AND OPTIMALISATION OF TEACHER TRAINING
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Action research at European universities. Knowledge base of teaching. Professional knowledge
Popis Příspěvek se zabývá problematikou školské reformy v základním vzdělávání. Předpokladem úspěšnosti reformy je model aktivního učitele, schopného adaptovat se v měnícím se prostředí a přijímat různé role při práci v týmu. Představeny jsou dílčí výsledky výzkumu, zabývajícího se implementací činnostního a zkušenostního učení, které se jeví jako klíčové pro vytváření znalostního základu vyučování i profesního poznání do integrovaného vzdělávání studentů v programu Biologie pro život a zdraví na PdF MU v Brně. Reformní kroky nespočívají pouze v implementaci nových poznatků ve vztahu k udržitelnému rozvoji do stávajícího kurikula, ale také ve volbě účinných a aktivizujících metod a forem výuky, v podpoře interdisciplinárních vztahů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info