Comparison of PCR-ready DNA Isolation Methods from Lactic Acid Bacteria used in Dairy Industry

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Srovnání metod izolace DNA z bakterií mléčného kvašení používaných v mllékárenském průmyslu
Autoři

ŠPANOVÁ Alena RITTICH Bohuslav NĚMCOVÁ Eva KŘÍŽOVÁ Jana HORÁK Daniel

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference 7th International Conference on the Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova DNA; isolation; magnetic microspheres; lactic acid bacteria; PCR
Popis Bylo ověřováno použití různých metod pro izolaci DNA v kvalitě pro PCR. Byl studován použitého postupu na reprodukovatelnost RAPD a rep-PCR. Reprodukovatelnost amplifikace DNA izolované vysolováním a adsorpcí DNA na magnetické neporézní mikročástice byla srovnatelná s fenolovou extrakcí.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info