Informace o projektu
Vliv teploty a doby skladování na vybrané složky a funkční vlastnosti doplňků stravy pro sportovce

Kód projektu
MUNI/51/07/2017
Období řešení
4/2017 - 12/2017
Investor / Programový rámec / typ projektu
Masarykova univerzita
Fakulta / Pracoviště MU
Fakulta sportovních studií

Doplňky stravy pro sportovce jsou velmi výraznou složkou výživy vrcholových i rekreačních sportovců. Je velmi mnoho známo o využití jednotlivých složek, účel jejich použití i celkové načasování, ale není mnoho poznatků o tom, jak se chovají jednotlivé složky doplňků v rámci praktického použití v rámci tréninku a výkonu. V projektu bude sledován vliv různých vnějších teplot na složení a změny účinných látek při vystavení reálným okolním teplotám, ve kterých se sportovec v rámci výkonu může pohybovat. Cílem bude tyto změny popsat, zhodnotit míru rizika pro spotřebitele a ověřit, zda využitelnost účinných látek je stejná po vystavení reálným podmínkám stejně jako laboratorní předpoklad.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info