Diet-Induced Thermogenesis: Comparison of Two Isocaloric Meal-Replacement Shakes. A pilot study

Autoři

KUMSTÁT Michal HRAZDIRA Luboš

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Human Sport and Exercise
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Doi http://dx.doi.org/10.4100/jhse.2012.7.Proc1.15
Obor Sport a aktivity volného času
Klíčová slova thermic effect of food; indirect calorimetry; proteins; carbohydrates.
Popis Study evaluates the differences in diet-induced thermogenesis between two liquid meal-replacement shakes of different macronutrient compositions. Results indicate that the macronutrient composition plays a significant role in metabolic responses. It was concluded that an increment in the energy expenditure above the baseline after ingestion of either protein-like or maltodextrin-like test meals is comparable.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info