Sonda do drogové scény na 2 fakultách MU

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KACHLÍK Petr HAVELKOVÁ Marie

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference Firma a konkurenční prostředí 2006. Sekce 9: Firma v právním a sociálním prostředí.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Ostatní lékařské obory
Klíčová slova questionnaire; habit-forming substances; pilot study; attitudes; university; abuse
Popis V roce 2005 proběhlo na 2 fakultách MU v Brně pilotní šetření, zaměřené na konzumaci a postoje k návykovým látkám. Pomocí anonymního dotazníku bylo osloveno více než 200 respondentů.Tři čtvrtiny vzorku měly za sebou první kuřáckou zkušenost, více než tři čtvrtiny pily alkoholické nápoje. K dalším užívaným látkám patřily produkty konopí. Asi 40 % souboru mělo již zkušenost s marihuanou, desetina ji kouřila během 6 měsíců před dotazováním. Hašiš během života vyzkoušela desetina souboru, v posledních 6 měsících byl konzumován asi 4 %. Tzv. těžké drogy byly respondenty užity ojediněle. K experimentu dotazované přivedli přátelé, méně náhodní známí, k důvodům užití pařila zvědavost, navození příjemných pocitů, družnost, odstranění stresu. Experimenty s konopím byly v souboru velmi tolerovány.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info