Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2002 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Klíčová slova | vegetables; fruit; milk and dairy products; meat |
Popis | V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná. |