Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana BŘEZINA Pavel ŠIMŮNEK Jan

Rok publikování 2002
Druh Článek ve sborníku
Konference Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Klíčová slova vegetables; fruit; milk and dairy products; meat
Popis V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info