Práce s autentickým literárním textem v hodinách francouzštiny očima vyučujících (dokončení)

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

LUBĚNOVÁ MORALES Anna

Rok publikování 2023
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Cizí jazyky
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www https://pages.pedf.cuni.cz/cizijazyky/nejnovejsi-cislo/
Klíčová slova authentic literary text; French as a foreign language; reading in a foreign language; literary text in a foreign language classroom; French literature; quantitative survey; questionnaire survey; semi-structured interview; secondary school
Popis Jedná se o dokončení textu článku, který na základě výsledků proběhlého kvantitativního výzkumu prezentuje důležitost práce s autentickým literárním textem v hodinách francouzštiny jako dalšího cizího jazyka na úrovni B1. Článek vyhodnocuje výsledky proběhlého dotazníkového šetření mezi vyučujícími francouzského jazyka na osmiletých gymnáziích v České republice, které jsou doplněné o data získaná ze tří polostrukturovaných hloubkových rozhovorů. Součástí prezentovaných dat jsou konkrétní díla, s nimiž respondenti ve svých hodinách pracují, a která by mohla čtenáři sloužit jako inspirace pro budoucí práci s autentickým literárním textem v hodinách francouzského jazyka.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info