Mléko a mléčné výrobkyve stravě dětí základních škol

Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana

Rok publikování 2013
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Popis Začátek práce byl přehledem z literatury a pojednával o složení kravského mléka. Dále bylo pojednáno o jednotlivých druzích mlék ostatních mlékodojných savců. Následovalo rozdělení mléčných výrobků s důrazem položeným na význam zakysaných mléčných výrobků ve výživě. Vedle pozitivního významu mléka a mléčných výrobku v lidské výživě je poukázáno i na možné zdravotní problémy plynoucí z konzumace mléka. Další část byla zaměřena na seznámení s výsledky průzkumu oblíbenosti a konzumací mléka a mléčných výrobků u dětí prvního stupně základních škol v Královéhradeckém kraji.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info