Prevence kouření na 2. stupni ZŠ, projekt DDD. In ŽALOUDÍKOVÁ, I., HRUBÁ, D., ROTREKLOVÁ, I., ŘEZÁČ, J., KACHLÍK, P., ČECH, T. (eds.) Normální je nekouřit-V. díl pro 5. třídu základní školy. Program podpory zdraví a prevence kouření pro mladší školní věk (7-11 let) [CD-ROM].

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KACHLÍK Petr

Rok publikování 2011
Druh Přehledové a vzdělávací texty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Žáci základní školy patří mezi populační skupiny ohrožené návykovým chováním. Často u nich dochází k experimentování s návykovými látkami spojenému se zvědavostí, dobrodružstvím, vlivem skupiny, sociální nezralostí, hledáním limitů. S vhodnými formami preventivního působení je třeba začínat již v rodině, ve škole se uplatňuje nejdříve prevence nespecifická, později specifická. Pro školní děti byl sestaven projekt DDD, který sestává z 20 lekcí ve formě pracovních listů pro děti a metodických listů pro pedagogy a lektory. Na pilotním vzorku 300 žáků bylo ověřeno, že je projekt účinný, byly jím osloveny školy v rámci Jihomoravského kraje.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info