Informace o projektu
Hydrotermální potenciál oblasti (HTPO)

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.
Logo poskytovatele

Náplní projektu je zjistit pomocí geologických, hydrogeologických a geofyzikálních metod charakter a původ termálních vod ve zkoumané oblasti Laa an der Thaya-Pasohlávky. Termální vody ve studované oblasti mohou být několikerého původu. Může se jednat o vody tzv. fosilní, které se neobnovují. Druhou eventualitou je, že se jedná o vody, které se infiltrací průběžně doplňují. Zjištění původu vod příp. rychlosti jejich doplňování a dále posouzení možných rizik této geotermální struktury bude mít zásadní dopad pro doporučení variant jejich dalšího využívání. V případě, že se při řešení projektu zjistí, že se vody v dostatečné míře obnovují, může se jednat o obnovitelný zdroj energie, jehož využití bude mít výrazný ekologický dopad na zájmový region.

Řešení navrhovaného projektu se budou účastnit 3 subjekty - MU v roli LeadPartnera a dále 2 partnerské organizace z Rakouska (ZAMG a GBA). Všechny subjekty počítají s kofinancováním (10%) i předfinancováním projektu v případě, že bude vybrán k podpoře z OP AT-CZ.

Publikace

Počet publikací: 9


Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info