The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Využití magnetických poly(N-isopropylacrylamid) mikročástic k izolaci DNA z probiotických mléčných výrobků
Autoři

MACKOVÁ Hana HORÁK Daniel TRACHTOVÁ Štěpánka RITTICH Bohuslav ŠPANOVÁ Alena

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Colloidal Science and Biotechnology
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Popis Magnetické termosenzitivní mikročástice poly(N-isopropylacrylamid) (PNIPAAm) o průměru 3,6 mikrom byly připraveny inverzní emulzní polymerizací v parafinovém oleji v přítomnosti nanočástic maghemitu (gama-Fe2O3). Nanočástice (gama-Fe2O3) (11 nm) byly připraveny spolusrážením chloridů Fe2+ a Fe3+ v zásaditém prostředí,pokteré následovala jejich oxidace NaClO. Průměr, polydisperzita a obsah železa v magnetických PNIPAAm mikročásticích byly stanoveny světelným mikroskopem, transmisní elektronovou mikroskopií (TEM) a atomovou absorpční spektrofotometrií (AAS). Teplotní citlivost ve vodě nabotnalých magnetických částic byla stanovena pomocí světelného mikroskopu s vyhřívaným blokem. Magnetické PNIPAAm mikročástice byly použity pro izolaci DNA z probiotických mléčných výrobků (jogurt) při různých teplotách.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info