Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)
Název česky | Variabilita odrůd a biochemické charakteristiky patatinů: stolní vs. průmyslové brambory |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2012 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Journal of Agricultural and Food Chemistry |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448 |
Doi | http://dx.doi.org/10.1021/jf3003448 |
Obor | Šlechtění rostlin |
Klíčová slova | table and processing potatoes; Solanum tuberosum; cultivar variability; patatin; isoforms; glycosylation; lipid acyl hydrolase activity |
Přiložené soubory | |
Popis | Biochemické charakteristiky patatinů (proteinů z brambor) byly získány po izolaci iontově párovou chromatografií extraktů z hlíz 20 druhů brambor. Izoláty byly srovnávány s ohledem na využití brambor pomocí MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie a dvoudimenzionální gelové elektroforézy. Dále byla zkoumána aktivita enzymu lipid acyl. hydrolázy. |
Související projekty: |