Dentální implantát z beta-titanové slitiny s povlakem DLC

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

VANĚK Jiří BŘEZINA Vítězslav HNILICA František VESELÝ Jaroslav VYSKOČIL Jiří CVRČEK Ladislav BARTÁKOVÁ Sonia PRACHÁR Patrik

Rok publikování 2011
Druh Výsledky s právní ochranou
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Popis Nová úprava dentálních implantátů použitím titanové slitiny Ti35Nb6Ta povlakované vrstvou DLC (uhlovodíková vrstva dopovaná titanem) v ß krystalické formě vhodná k zajištění dokonalé dlouhodobé oseointegrace i u rizikových pacientů. Novost spočívá v technologické přípravě dentálního implantátu z ß-titanové slitiny s odolnou povlakovou vrstvou s optimálními biologickými, korozními a mechanicko-fyzikálními vlastnostmi. Předností vyvinutých implantátů je tvarová variabilita, biologická inertnost a dlouholetá mechanicko-fyzikální odolnost i u ne zcela zdravotně komponovaných pacientů. Široké uplatnění a konkurenceschopnost vyvinutých vzorků spočívá v tom, že zkvalitňuje stávající implantáty z hlediska jejich mechanicko -fyzikálních povrchových vlastností a tvarové variability.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info