Weyl-Titchmarsh theory for time scale symplectic systems on half line

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Weylova-Titchmarshova teorie pro symplektické systémy na časových škálách na polopřímce
Autoři

ŠIMON HILSCHER Roman ZEMÁNEK Petr

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Abstract and Applied Analysis
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.hindawi.com/journals/aaa/differential.difference.equations/
Doi http://dx.doi.org/10.1155/2011/738520
Obor Obecná matematika
Klíčová slova Time scale; Time scale symplectic system; Weyl-Titchmarsh theory; M(lambda)-function; Lagrange identity; Weyl disk; Weyl circle; Limit point case; Limit circle case; Linear Hamiltonian system; Discrete symplectic system; Eigenvalue problem
Přiložené soubory
Popis V tomto článku jsme vybudovali Weylovu-Titchmarshovu teorii pro symplektické systémy na časových škálách. Zavedli jsme M(lambda)-funkci, studovali její vlastnosti, konstruovali příslušný Weylův disk a Weylovu kružnici a odvodili jejich geometrickou charakterizaci včetně vzorců pro jejich střed a maticový poloměr. Podobné vlastnosti jsme také odvodili pro limitní disk. Zavádíme pojmy limitního bodu a limitní kružnice pro náš systém a dokázali několik ekvivalentních podmínek pro limitní bod a jednu podmínku pro limitní kružnici. Také jsme definovali Greenovu funkci pro přidružený nehomogenní systém, pomocí níž jsme odvodili další vlastnosti systému v limitním bodu nebo v limitní kružnici. Tato práce zobecňuje diskrétní teorii, která byla nedávno publikována v časopise (Applied Mathematics and Computation).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info