Romský jazyk z pohledu vysokoškolských studentů

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

ŠTĚPAŘOVÁ Ema

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Vítková, M.; Havel, J. (eds.) Inkluzivní vzdělávání v primární škole. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova qualitative research; focus group; Romany people; Romany language; socio-culturally disadvantaged groups; school environment; teacher; education.
Popis Výzkumná studie, kterou jsme realizovali v rámci výzkumného záměru PdF MU Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, navazuje na dlouhodobý kvalitativní výzkum a předchozí odborné texty. Jeden z nich jsme publikovali v loňském roce s názvem Interakce pedagogických asistentů v kontextu transakční analýzy. Kvalitativní údaje (především deskripce výpovědí), které jsme získali prostřednictvím ohniskových skupin s vysokoškolskými studenty, jež absolvovali volitelný předmět Romský jazyk 1 nebo Romský jazyk 2, jsme se snažili analyzovat, popsat a vysvětlit jejich motivaci pro zvolení daného předmětu, vnímání důležitosti romského jazyka a přístup jejich okolí k romskému jazyku.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info