Využití psychologie při výběru uchazečů pro zařazení do programu podpory nadaných studentů v Jihomoravském kraji

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

ADAMEC Petr DAN Jiří

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Talent a nadání ve vzdělávání
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Psychologie
Klíčová slova support for talented students; South Moravian Centre for International Mobility; psychological assessment; psychodiagnostics of giftedness;
Popis Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu zajišťuje od roku 2006 Program podpory nadaných studentů Jihomoravského kraje. Jedním z podkladů pro rozhodnutí komise o zařazení uchazečů do programu je výsledek psychologického vyšetření. Vycházíme z vlastního modelu determinant nadprůměrného výkonu středoškoláka a vysokoškoláka, který je do značné míry totožný s Mnichovským modelem mimořádně vysokého nadání Hellera a kol. Průběžně je sledována validita postupu. V rámci longitudinálního výzkumu je ověřována validita zvolené diagnostické metodiky.Promyšlená organizace výběru a kvalita následné péče o zařazené do programu jsou faktory, které přispívají k tomu, že během 5 let nebylo nutno řešit stížnost uchazečů do programu nezařazených.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info