... dieweilen meine Curiosität meistens in Mallerey bestehen. Die Sammlungen des Olmützer Bischofs Karl Graf von Liechtenstein-Castelcorn (1623-1695)

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky ... dieweilen meine Curiosität meistens in Mallerey bestehen. Sbírky olomouckého biskupa Krlra hraběte z Liechtensteina-Castelcorna (1623-1695)
Autoři

SLAVÍČEK Lubomír

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Höfe und Residenzen geistlicher Fürsten, Strukturen, Regionen und Salzburgs Beispiel in Mittelalter und Neuzeit
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Klíčová slova Baroque collecting; Olomouc; bishop Karl count of Liechtenstein-Castelcorn
Popis Olomoucký biskup Karel z Liechtensteina-Castelcorna patřil k nejvýznamnějším sběratelům a mecenášům ve střední Evropě 2. poloviny 17. století. Příspěvek se zabývá nejen jeho vynikající uměleckými sbírkami, ale také kolekcemi knih a muzikálií, mincí a antických soch, stejně jako stříbrnou komorou a zbrojnicí, které byly součástí biskupových rezidencí. Kromě stručného představení strategie a výsledků jeho sběratelské činnosti je pozornost zaměřena na jeho úlohu iniciátora vzniku podobných sbírek, především v řadách členů olomoucké kapituly.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info