Návrh mezinárodní komparace systému výcvikových a vzdělávacích programů

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HORÁKOVÁ Markéta HORÁK Pavel

Rok publikování 2010
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Fórum sociální politiky
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Obor Řízení, správa a administrativa
Klíčová slova labour market policy - educational and training programmes - international comparative analysis - human capital - insecurity and new social risks - marginalisation - functional flexibility
Popis Díky existenci nových nejistot a sociálních rizik na soudobých trzích práce je vyžadována od marginalizované pracovní síly vyšší flexibilita a adaptibilita k měnícímu se pracovnímu prostředí, novým technologiím a znalostem. Za klíčový mechanismus zmírňující důsledky této marginalizace a vyloučení z trhu práce je v současnosti považován proces vzdělávání a pracovního výcviku, jednotlivé evropské země se ale navzájem liší mírou flexibility systémů jejich řízení. Z výše uvedených důvodů se v předkládaném textu snažíme na základě vlastních úvah inspirovaných zahraničními experty předložit návrh mezinárodní komparace systémů výcvikových a vzdělávacích programů. Konkrétně nás zajímá, jak je politika pracovního výcviku a vzdělávání ve vybraných zemích konceptualizována (designována) a realizována s důrazem na míru flexibility těchto systémů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info