Otevřená dramatická výchova - výzkumná zpráva

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

COUFAL Miroslav

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Vítková, M; Havel, J. (eds.) Inkluzivní vzdělávání v primární škole. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Drama education; inclusive education; integrated courses; primary education; qualitative research; grounded theory.
Popis Předložená práce je výsledkem mezifakultní spolupráce studentů doktorských studijních programů, kteří se v letním semestru akademického roku 2009/2010 účastnili kurzu Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách organizovaným Ústavem pedagogických věd Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. V tříčlenné kolaborativní skupině postupně vznikl základ pro vytvoření zprávy, která se zaměřuje na současný vývoj výchovně-vzdělávacího oboru Dramatická výchova. Pro odpověď na otázku, jakou má obor perspektivu, je nejprve zapotřebí porozumět současné situaci - přezkoumat platnost idejí hlavního vzdělávacího proudu a reformní, společensky angažované a z principu svobodné dramatické výchovy. Pragmatické určení dramatické výchovy pro potřeby dneška stírá rozdíl mezi "dítě jako osobnost" a "dítě jako kapitál". Řešením pro budoucnost jsou vize cílené intervence a zásadní změny pojetí základního vzdělávání.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info