Možnosti a aktuální způsoby realizace aktivační politiky na trhu práce ve dvou regionech ČR. Reflexe expertů o využívání dostupných zdrojů a spolupráci úřadů práce s vnějšími aktéry.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HORÁK Pavel

Rok publikování 2009
Druh Vyžádané přednášky
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Popis Jedním z aktuálních témat v současné veřejné a sociální politice je zkoumání schopností organizace flexibilně reagovat na nová sociální rizika a nejistoty, které jsou součástí současné postmoderní společností. V tomto příspěvku se zabýváme tím, jakým způsobem jsou aktuálně realizovány aktivační opatření na dvou lokálních trzích práce (sociálně problémovém a sociálně neproblémovém). Všímáme si jednak schopnosti klíčových lokálních organizací vzájemně spolupracovat a dále pak zjišťujeme, jakým způsobem využívají dostupných finanční, personální a technologických zdrojů (exploataci) a zdali se snaží do stávajících aktivačních programů a služeb zavádět inovace (explorace). Výsledky rozhovorů s experty ze státního a nestátního sektoru předkládáme jako případová zjištění s tím, že ve zkoumaných regionech převažuje větší důraz na prvek exploatace.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info