Note to the effects of environmental conditions on the occurrence of benthic water bug Aphelocheirus aestivalis (Heteroptera: Aphelocheiridae.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Poznámka ke vlivu environmentálních proměnných na výskyt vodní ploštice Aphelocheirus aestivalis (Heteroptera: Aphelocheiridae).
Autoři

PAPÁČEK Miroslav DITRICH T. SOLDÁN Tomáš ZAHRÁDKOVÁ Světlana

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference Communications and Abstracts, SIEEC 21
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zoologie
Klíčová slova benthic water bug (Aphelocheirus aestivalis); habitats; abiotic environmental variables; relationships; RDA; methodological approach; Czech Republic
Popis Účelem této studie bylo zjistit, zda jsou hodnoty abiotických environmentálních proměnných ve vztahu k výskytu bentické vodní ploštice Aphelocheirus aestivalis. Vzorky a soubor abiotických dat byly získány během podrobnějšího monitoringu povodí Labe, Vltavy a Dunaje v České Republice a vyhodnoceny pomocí metodiky RDA (Redundancy analysis). Vysledky RDA nedávají jednoznačnou odpověď; v tomto případě jde pravděpodobně o příliš hrubou škálu environmentálních proměnných i když získanou odběrovými metodikami běžně používanými při hydrobiologickém monitoringu bentosu jako celku. Detailnější odběrová technika je proto nezbytná pro další studium této problematiky.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info