Current Trends in Sustainability Reporting in the Czech Republic

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Současné trendy v reportingu udržitelného rozvoje v České republice
Autoři

HŘEBÍČEK Jiří HÁJEK Miroslav CHVÁTALOVÁ Zuzana RITSCHELOVÁ Iva

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference EnviroInfo 2009. Environmental Informatics and Industrial Environmental Protection: Concepts, Methods and Tools. 23. International Conference on Informatics for Environmental Protection
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Informatika
Klíčová slova sustainability reporting; GRI; ESG performance; KPI; ESG factors
Popis Reporting udržitelného rozvoje se stal běžnou obchodní činnost. Amsterdamská deklarace o transparentnosti reportingu Představenstva Global Reporting Initiative z března 2009 říká globálním lídrům z podnikání, práce a občanské společnosti, že kvůli nedostatku transparentnosti selhal stávající systému reportingu udržitelného rozvoje pro jeho zainteresované subjekty. To přineslo nový impuls k reportingu udržitelného rozvoje o ekonomické, environmentální, sociální a řízení výkonnosti. Tento nový přístup je uveden v příspěvku. Rozvoj v oblasti reportingu udržitelného rozvoje v České republice odráží celkové světové trendy. Článek rovněž uvádí souhrn společností v České republice, které se mají firemní reporting udržitelného rozvoje a vyhodnocuje stav tohoto dobrovolného reportingu v chemickém průmyslu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info