Child and Adolescent Longitudinal Growth Data Evaluation Using Logistic Curve Fitting with Use of the Dynamic Phenotype Method.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Hodnocení růstových dat dětí a dospívajících pomocí metody Dynamického fenotypu (prokládáním definovaných logistických křivek)
Autoři

NOVÁK Ludvík KUKLA Lubomír ČUTA Martin

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Scripta medica
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Fyziologie
Klíčová slova Child growth; Dynamic Phenotype; ICP logistic curve
Popis Délkové a hmotnostní parametry jsou fenotypovými znaky exprese genotypu organismu a představují jeho příslušnost k biologickému druhu, linii nebo hybridní kombinaci. Růstová křivka tělesné délky a hmotnosti zobrazují expresi individuálního genotypu v podmínkách vnitřního a vnějšího prostředí v průběhu hodnoceného období růstu. Rústová křivka tělesné délky od narození do dospělosti se podle Karlberga člení na tři komponenty: I - infantilní, C - dětská a P - pubertální. V tomto příspěvku je vidno, že nejen délkový, ale i hmotnostní růst jednotlivých chlapců odpovídá růstové křivce složené ze tří navazujících komponent I, C, P.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info