Identification of antifungal proteins in the barley and malt caryopsis by mass spectrometry

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Identifikace antifungálních proteinů v obilce ječmene a sladu hmotnostní spektrometrií
Autoři

HÉGROVÁ Blanka MACUCHOVÁ Simona PREISLER Jan HAVEL Josef

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference Vitamins 2008 Nutrition and Diagnostics
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova low molecular weight proteins; barley; malt; SDS-PAGE; enzymatic digestion; MALDI-TOF mass spectrometry
Popis V poslední době je velká pozornost věnována stanovení různých metabolitů po interakci patogen-obilka. Některé antifungální proteiny, např. thioniny, mohou mít vliv na kvalitu ječmene a jeho následných produktů - gushing nebo předčasná flokulace kvasinek. Kombinací metod SDS-PAGE a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie byly ve 20 vzorcích ječmene a jeho sladu pozorovány změny probíhající během interakce patogen-obilka.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info