Primary Environmental Data Quality Model: Proposal of a Prototype of Model Concept

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Model kvality primárních environmentálních dat: Návrh prototypu konceptu modelu
Autoři

HEJČ Michal HŘEBÍČEK Jiří

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference Proceedings of the iEMSs Fourth Biennial Meeting: International Congress on Environmental Modelling and Software (iEMSs 2008)
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Informatika
Klíčová slova Environmental Data; Data Quality; Data Uncertainty; Data Quality Model; Waste Management; Data Validation;
Popis V článku je prezentován krátký přehled pojmů kvality údajů a environmentálních informací, v návaznosti na definici modelu. Zavádí takový prototyp modelu, který je snadno implementovatelný, zahrnující všechny mezery v modelování u environmentální informatiky a slibný snadný model sdílení znalostí. Bude vhodný, aby se stal základem vzorové knihovny. Zde je také diskutováno použití modelu a jeho role v procesu měření kvality dat. Koncept je ilustrován na případové studie Jižní Moravy s vyhodnocením dat v odpadovém hospodářství (realizované autory) a porovná s přístupem Ministerstva životního prostředí České republiky. Krátký závěr naznačuje budoucí využití možných nových způsobů nakládání s primárními neurčitostmi v datech.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info