Sociální partnerství jako prvek rozvoje venkovského regionu: Případová studie projektu celoživotního vzdělávání

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KULHAVÝ Václav

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference Sociální ekonomika, sociální podnik a sociální kapitál
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Obor Sociologie, demografie
Klíčová slova partnership; Life Long Learning; initiation of the partnership; management of partnership; added value of partnership; critical aspects; principles of EQUAL
Popis Cílem příspěvku je analýza výsledků partnerství významných veřejných a soukromých subjektů, tzv. stakeholders. Podstatou analyzovaného partnerství je realizace příležitostí vzdělávacích aktivit pro dospělé v podmínkách venkovského příhraničního regionu. Ústředním úkolem studie je na příkladu relativně fungujícího uskupení (partnerství) demonstrovat typizované aspekty vzniku a úspěšného řízení politiky celoživotního vzdělávání pro trh práce. Vedle toho příspěvek rozebírá přidanou hodnotu těchto partnerství pro jednotlivé participující členy a také, na druhou stranu, kritické aspekty řízení partnerství v různých úrovních spolupráce. Příspěvek zejména ukazuje na význam lidského kapitálu v jednotlivých organizacích, které realizují podobné projekty. Zjištěné výsledky byly získány pomocí dotazníků a strukturovaných rozhovorů se statutárními zástupci všech organizací, které se partnerství účastní.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info