Structural basis for mannose recognition by a lectin from opportunistic bacteria Burkholderia cenocepacia

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Strukturní podstata rozpoznávaní mannosy lektinem z podmíněně patogenní bakterie Burkholderia cenocepacia
Autoři

LAMEIGNERE Emilie MALINOVSKÁ Lenka SLÁVIKOVÁ Margita DUCHAUD Eric MITCHELL Edward P. VARROT Annabelle ŠEDO Ondrej IMBERTY Anne WIMMEROVÁ Michaela

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Biochemical Journal
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova bacterial lectin; Burkholderia cenocepacia; cepacia complex; mannose-binding lectin; Pseudomonas aeruginosa
Popis BclA lektin byl strukturně a termodynamicky charakterizován. Lektin vykazuje vysokou specifitu vůči mannosylovaným sacharidům.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info