Analýza cílů veřejných programů v současné veřejné a sociální politice z vnitro-organizační perspektivy

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

HORÁK Pavel KULHAVÝ Václav

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Fórum sociální politiky
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Obor Sociologie, demografie
Klíčová slova organizational goals - state social service delivery programs - horizontal and vertical goal modification - dominant coalition perspective
Popis Cílem této stati je na základě rešerše relevantní literatury předložit ucelené poznatky o tématu zkoumání cílů veřejných programů ve veřejné a sociální politice, které jsou v praxi realizovány státními i nestátními subjekty na lokální úrovni. Jde totiž o oblasti, kde dochází k jejich klíčovým změnám. Pokoušíme se především identifikovat typy cílů u veřejných programů a organizací, které je realizují, jakož i typy změn těchto cílů, které se následně pokoušíme vysvětlit. Z předložených výsledků vyplývá, že je vhodné všímat si tří klíčových témat, která představují výchozí oblasti pro komplexnější zkoumání cílů veřejných programů v procesu jejich implementace: cíle politiky a souvisejících veřejných programů; jednání a chování aktérů organizací a skupin, které se podílejí na realizaci politiky; a institucionální prostředí organizace a regionu, ve kterém je politika realizována.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info