Úspěšná léčba prokázané kandidové peritonitidy za použití efungumabu (mycocrab) u dítěte s abdominálním non-hodgkinským lymfomem.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Lékařskou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

PAVELKA Zdeněk DEMBICKÁ Danuše TOUŠOVSKÁ Kateřina SKOTÁKOVÁ Jarmila KŘEN Leoš KRAFKA Karel TEYSCHL Otakar MÚDRY Peter ŠTĚRBA Jaroslav

Rok publikování 2007
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Klinická onkologie
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Onkologie a hematologie
Klíčová slova candidiasis children lymphoma antigungal therapy monoclonal antibodies
Popis Kazuistika o prvním úspěšném použití efungumabu u onkologicky nemocného dítěte v Evropě.Invazivní mykotické infekce jsou relativně častou a závažnou komplikací léčby pacientů s maligním nádorovým onemocněním. Komplikovanou skupinou jsou mykotické peritonitidy, které jsou spojeny s vysokou mortalitou. Presentujeme případ dvanáctiletého chlapce s diagnosou abdominálního NHL s prokázanou kandidovou peritonitidou jako časnou komplikací indukční terapie. Invaziní mykózu se nám podařilo zvládnout kombinovaným přístupem za použítí systémové antimykotické terapie, chirurgickými intervencemi a monoklonální protilátkou efungumabem (Mycograb). Sdělujeme naši vlastní zkušenost s tímto novým preparátem u dětského pacienta. Zdůrazňěna je široká mezioborová spolupráce, jsou diskutovány možnosti léčby invazivních mykotických infekcí.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info