Reference to Normality as a Way of Asserting Ingroup Membership: The Woodward Case in the Media

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Případ Louise Woodwardové v médiích: diskurzivní konstrukce normality jako argumentační prostředek vytváření podpory
Autoři

CHOVANEC Jan

Rok publikování 2009
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Popis Článek se zabývá diskurzivním vytvářením skupin MY a ONI na základě analýzy článků o případů Louise Woodwardové z britského tisku. Text poukazuje na to, jak lze využít pojem 'normálnosti' strategii pozitivní prezentace, v důsledku čehož dochází k vytvření kladného názoru veřejnosti na daného jednotlivce. To je obzvlášť zjevné v případě takových nejednoznačných jevů, jako je emotivnost či tichost. Tyto vlastnosti charakteru nebo jednání určité osoby mohou být vykládány jak negativně (např. jako znaky hysterie/emoční nestability a bezcitnosti) tak i pozitivně. Tak je tomu v případě analyzovaného materiálů - dané jevy média interpretují jako manifestaci síly charakteru Louise Woodwardové a doklad o její normálnosti. V tomto směru média svým čtenářům sugerují určité vidění světa a působí manipulativně.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info