Microanalysis of oligodeoxynucleotides by cathodic stripping voltammetry at amalgam-alloy surfaces in the presence of copper ions.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Mikroanalysa oligodeoxynukleotidů katodickou rozpouštěcí voltametrií na amalgamových površích v porstředí iontů mědi.
Autoři

HASOŇ Stanislav VETTERL Vladimír

Rok publikování 2006
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Talanta
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Elektrochemie
Klíčová slova gold amalgam-alloy electrode; platinum amalgam-alloy electrode; silver amalgam-alloy electrode; copper amalgam-alloy electrode; oligodeoxynucleotides; ODN; purine base residue-copper(I) complex; analysis of microliter volumes of ODN; ODN adsorption
Popis Je posáno použití zlaté elektrody pokryté slitinou amalgamu (AuAE) k citlivému stanovení různých oligodeoxynukleotidů (ODN) obsahujících v ODN řetězci purinové deoxynukleotidy za přítomnosti iontů mědi. Detekce ODN je založena na následujících krocích: (i) kyselou hydrolyzou ODN (ahODN) se uvolní z ODN řetězce purinové baze; (ii) elektrochemická akumulace komplexu těchto uvolněných bazí s ionty Cu(I) (ahODN-Cu(I) complex) při potenciálu redukce iontů Cu(II) na povrchu amalgamové elekltrody; (iii) katodické rozpouštění elektrochemicky akumulovaného komplexu ahODN-Cu(I) z povrchu elektrody. Navržená metoda byla použita:(a) ke stanovení délky různých ODN obsahujících pouze adeninové jednotky (počet adeninových nukleotidů v ODN řetězci byl 10 až 80); (b) ke stanovení počtu purinových jednotek v ODN o 30 nukleotidech obsahujícího náhodnou sekvenci purinových i parimidinových jednotek.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info