Základní problémy při přípravě pevných elektrod - Údržba a regenerace coulochemických cel

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KIZEK René HORNA Aleš TRNKOVÁ Libuše

Rok publikování 2006
Druh Článek ve sborníku
Konference 2. letni škola elektrochemické a coulochemické detekce ve spojeni s kapalinovou chromatografií
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Elektrochemie
Klíčová slova Electrochemistry; mercury electrode; glassy carbon electrode; carbon paste electrode; paraffin impregnated graphite electrode; silver electrode
Popis Pevné elektrody představují jednu z významných možností jak snadno a rychle provést analýzu v environmentálním prostředí nebo v automatických systémech. Cílem je zavést jednoduchou a rychlou analýzu přímo in vivo. Pro elektrochemickou analýzu jsou využívány polarizovatelné elektrody. Tyto elektrody lze rozdělit na dvě hlavní skupiny: Rtuťové elektrody a pevné elektrod. Elektrody mohou být podle jejich velikosti rozlišeny na makroelektrody (velikost plochy v cm2), minielektrody (DME, velké HMDE), semimikroelektrody (některé HMDE), mikroelektrody (meniskové elektrody) a ultramikroelektrody. V případě je třeba zajistit dvě základní podmínky: a) miniturizaci celého elektrodového systému; b) reprodukovatelnost měřícího postupu. Úprava po merení. Po předešlém měření je vhodné povrch pracovní elektrody mechanicky otřít na filtračním papíru. Následně je vhodné provést leštění elektrody pomocí aluminy, nejdříve hrubší zrnitost 0.5 mm, a následně 0.1 mm. Modifikace povrchu pracovní elektrody. Pro zvýšení senzitivity a nebo selektivity stanovení jsou navrhovány rozdílné způsoby úpravy povrchu pracovních elektrod.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info