Dynamics of Protein-Pheromone Interactions:Temperature Dependent Spectral Density Mapping and Molecular Dynamics Simulations.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Dynamika protein-feromonových interakcí: Teplotně závislé mapování spektrálních funkcí hustoty
Autoři

SKLENÁŘ Vladimír

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Magnetic Resonance in Physics, Chemistry, Biology, and Medicine
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova NMR; relaxation; spectral density; dynamics; MUP-I; pheromone interactions
Popis Vazba myších feromonů na myší protein (MUP-I) je typickým příkladem interakce mezi lipokaliny a malými hydrofóbními ligandy. Již dříve jsme pozorovali, že flexibilita proteinové páteře MUP-I nepatrně vzrostla po vazbě feromonu, neočekávaně ve srovnání se snížením flexibilty předpokládaným pro tento typ interakce. pro osvětlení toho jevu jsem studovali uvedený systém s použitím N-15 relaxačních NMR studií při několika teplotách pro komplex MUP-I s jeho přirozeným feromonem 2 -sec-4,5-dihydrothiazolem a volný protein. Grafická analýza redukovaných funkcí spektrální hustostoty poskytla nezávislý obraz interní pohyblivosti. Kvantitativní parametry byly získány pomocí kového způsoby analýzy simultáním fitování dat při běkolika teplotách a s použitím různých pohybových modelů. experimentální data byla doplněna výsledky simulací pomocí moelkulové dynamiky. Srovnání dat poskytlo obraz o molekulárních pohybech a vyslětlení rozdílů pozorovaných mezi volným a vázaným proteinem.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info