Cévnaté rostliny biosférické rezervace Pálava a Podluží

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

DANIHELKA Jiří

Rok publikování 2002
Druh Článek ve sborníku
Konference Romana Mlezivová [ed.], IXth Congress of the Czech Botanical Society. Lednice, Czech Republic. August 19-23, 2002. Floras, distribution atlases and vegetation surveys in Central Europe. Abstracts
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Botanika
Klíčová slova Vascular plants; grid recording; Czech Republic; regional survey
Popis Siťové mapování květeny biosférické rezervace Pálava a Podluží bylo zahájeno v roce 1992 (K. Šumberová, V. Grulich a J. Danihelka). Cílem je do konce roku 2003 zpracovat komentovaný katalog cévnatých rostlin biosférické rezervace a podklady pro sestavení květeny. Použitá mapovací síť je založena na rozdělení základního pole síťového mapování na 10 x 10 dilčích polí. Koncem dubna obsahovala databanka v programu SurveyPro asi 100 tis. údajů z terénního mapování a excerpováno bylo asi 150 literárních pramenů. Při terénním mapování byl ověřen výskyt některých nezvěstných druhů cévnatých rostlin, např. druhů Chenopodium chenopodioides, Pseudognaphalium luteoalbum a Urtica kioviensis.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info