Afinitní precipitace bílkovin

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

GLATZ Zdeněk

Rok publikování 2000
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Chemické Listy
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova Affinity Precipitation
Popis Precipitace byly v počátcích chemie bílkovin jedinými dostupnými metodami pro jejich separaci z komplexních směsí. Přestože patří k nejstarším a nejjednodušším metodám nelze jejich význam podceňovat ani v současné době. Klasické precipitační metody při použití neutrálních solí, organických rozpouštědel nebo organických polymerů mají totiž řadu výhod. Lze je snadno převést z laboratorních podmínek do poloprovozního či provozního měřítka, mohou být zařazeny jako počáteční purifikační krok při práci s hrubými extrakty a výsledku je přitom dosaženo v relativně krátkém čase. Jejich většímu využití však brání nedostatek selektivity. Tento problém napomáhá odstranit kombinace afinitních interakcí a precipitace do jediné metody - metody afinitní precipitace.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info