Dobri praktiki pri naučnite publikacii

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Dobré praxe vědeckých publikací
Autoři

KREJČOVÁ Elena

Rok publikování 2022
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Ezikov svjat = Orbis linguarum
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
www https://ezikovsvyat.com/index.php/en/
Doi http://dx.doi.org/10.37708/ezs.swu.bg.v20i3.15
Klíčová slova ethics of scientific work; publication ethics; academic publishing; scientific publications; ethics; Masaryk university
Přiložené soubory
Popis Cílem textu je zvýšit citlivost badatelů k porušování pravidel publikační etiky a přispět ke kultivaci publikačního prostředí v české akademické sféře. Řada možných negativních jevů může být založena na špatné informovanosti méně zkušených autorů nebo vlivem vnějších okolností. Text představuje pravidla správné vědecké praxe, která jsou zakotvena zejména v oficiálních dokumentech a etických kodexech vědeckých institucí. Podrobně jsou prezentovány osvědčené postupy ve vědeckých publikacích Masarykovy univerzity, Brno, ČR, je třeba se vyhýbat časopisům a nakladatelstvím, která slibují příliš snadné podmínky pro publikování prací autorů, protože poškozují akademickou kariéru, negativně ovlivňují vědeckou integritu a snižují hodnotu výzkumné práce.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info