Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2022 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | DOPORUČENÍ ESPEN K NEMOCNIČNÍMU STRAVOVÁNÍ – ČÁST 1 |
Klíčová slova | hospital diets; guideline; nutrition; dietitian |
Popis | Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení. |
Související projekty: |