Tractanda talenta or The Parable of the Talents in Juvencus’ epic Evangeliorum libri quattuor (Analysis and hexametric translation)

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Tractanda talenta neboli Podobenství o stříbrných talentech v Iuvencově eposu Evangeliorum libri quattuor (analýza a hexametrický překlad)
Autoři

WINTNER Viktor

Rok publikování 2022
Druh Článek ve sborníku
Konference Svet v kríze - od staroveku po súčasnosť : Recenzovany´ zborni´k z medzina´rodného doktorandského sympózia z oblasti spoločenských a humanitných vied
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
www https://www.unipo.sk/public/media/39538/Svet%20v%20kri%CC%81ze%20-%20zborni%CC%81k%20_1.pdf
Klíčová slova Biblical epic; Juvencus; the Parable of the Talents; versification; dactylic hexameter
Přiložené soubory
Popis Článek pojednává o veršované adaptaci evangelia Evangeliorum libri quattuor od Juvenca, přičemž se zaměřuje na jeho básnickou verzi podobenství o talentech. Kromě četných stylistických úprav originálu odhaluje autorovy všudypřítomné apologetické záměry, snahu interpretovat podobenství tak, aby se zabránilo jeho zkreslení ze strany potenciálních pohanských kritiků. V závěru článku je uveden vlastní hexametrický překlad podobenství.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info