Komparace společného trestního řízení vedeného proti obviněné fyzické a právnické osobě v české a slovenské právní úpravě

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Právnickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MALÝ Jan

Rok publikování 2022
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Právní rozhledy
Fakulta / Pracoviště MU

Právnická fakulta

Citace
www Repozitář MU
Klíčová slova Criminal liability of legal entities; Joint criminal proceeding; Criminal proceeding; Czech legislation; Slovak legislation.
Přiložené soubory
Popis Společné trestní řízení není novum, které by se v právních řádech evropských zemí objevilo až se zakotvením trestní odpovědnosti právnických osob. Společné trestní řízení vedení proti dvěma (či více) obviněným fyzickým osobám je institutem, který je historicky spjat s trestním právem procesním. Společné trestní řízení vedené proti obviněné právnické osobě a obviněné fyzické osobě je tak jistou modifikací již zavedeného, reflektující specifika právnické osoby jako takové, jakož i specifika, která vyvstávají, pokud je společné trestní řízení vedeno proti dvěma (či více) osobám, když povaha těchto osob je rozdílná.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info