Dietní systém ve Spojených státech amerických
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2021 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Výživa a potraviny |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2021/ |
Klíčová slova | therapeutic diets; Nutrition Care Manual; USA |
Popis | Stručně je představeno dvacet základních terapeutických diet uvedených v Manuálu nutriční péče a jejich hlavní charakteristiky a role americké Akademie výživy a dietetiky (AND). Diety jsou AND průběžně aktualizovány podle současných poznatků založených na důkazech. Pro jednotlivé diety je doporučeno používat jednotnou oficiální terminologii, kterou zavedla AND v rámci procesu nutriční péče. Velký důraz je kladen na individualizaci a liberalizaci (rozvolňování) diet a také na etnické, kulturní a náboženské preference pacientů při předpisu konkrétní diety. |
Související projekty: |