Divadelní festival Setkání Stretnutie ve Zlíně. Historie. Tradice. Současné trendy.

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MIKULOVÁ Iva

Rok publikování 2018
Druh Článek ve sborníku
Konference Česká a slovenská vzájomnosť v profesionálnom divadle po roku 1993 : zborník príspevkov z teatrologického kolokvia
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Klíčová slova theatre; festival; Zlín
Popis Studie s názvem „Divadelní festival Setkání/Stretnutie ve Zlíně. Historie. Tradice. Současné trendy“ postihuje genezi zlínského nesoutěžního divadelního festivalu od roku jeho založení 1991 do současnosti, včlenění do kontextu moravských divadelních festivalů (např. Divadelní Flora v Olomouci) a porovnání s dramaturgickým zaměřením dalších česko-slovenských festivalů v ČR (např. Slovenské divadlo v Praze). V textu se zabývám také hostováním významných divadelních souborů ze zahraničí a také uměleckými osobnostmi, které jsou s festivalem spjaty. Okrajově se věnuji účasti studentů vyšších odborných uměleckých škol na festivalu a jejich zapojení do průběhu festivalu. Součástí příspěvku je také odborná kritická reflexe festivalu a její proměnlivost během jednotlivých ročníků.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info