Preparation and characterization of tin nanoparticles

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Příprava a charakterizace nanočástic cínu
Autoři

BORŮVKA Tomáš VYKOUKAL Vít ZELENKA František PINKAS Jiří

Rok publikování 2017
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis In this work we study preparation methods of tin nanoparticles in different reaction conditions, then we study influence of reaction temperature, surfactant type and amount on size and melting point of nanoparticles. Prepared nanoparticles are characterized by dynamic light scattering, transmission and scanning electron microscopy, differential scanning calorimetry and powder X-ray diffraction. Results of individual analyses are mutually compared and the process of preparing the nanoparticles exhibiting the highest uniformity, depression of melting point and the lowest size evaluated. The smallest particles were synthetised by the reduction method at temperature of 120 °C and their diameter was 10 nm. Melting point depression of this sample is reported, it melte dat 225 °C.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info