Identita v pohybu : Proměna osobní identity jedince na základě absolvování dlouhodobého studijního zahraničního programu

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

OZDINCOVÁ Veronika

Rok publikování 2015
Druh Článek ve sborníku
Konference Laboratoř Evropské unie: Sborník sylabů nejlepších diplomových prací s tematikou Evropské unie
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova personal identity; change of identity; long-term study foreign program Erasmus; qualitative research
Popis Předkládaná práce se zabývá proměnou osobní identity jedince na základě absolvování dlouhodobého zahraničního programu. Cílem je představit osobní identitu člověka a poukázat na její vlastnost proměnlivosti přičiněnou různými vlivy a vstupy do jedincova života. Poukázáno je na existenci vztahu identity a místa, který je vysvětlen na současném trendu mobility jednotlivců. Ústřední částí práce je empirické kvalitativní šetření, obsahující prvky převážně biografického designu. Bylo zkoumáno, zda a jakým způsobem dochází k proměně osobní identity dospělého jedince díky jeho zkušenosti s absolvováním dlouhodobého studijního zahraničního pobytu v rámci evropského vzdělávacího programu Erasmus. Výsledky výzkumu ukazují, že rozličnost jevů a procesů, se kterými se studenti na zahraničním programu setkávají,spolu se změnou prostředí a „vytržení“ z aktuálních životních stereotypů proměňují prvky osobní identity studentů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info