Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder Through Sri Lankan Primary School Teachers’ Eyes

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Porucha pozornosti s hyperaktivitou očima učitelů prvního stupně základní školy ze Srí Lanky
Autoři

MENIKDIWELA Kanchana Rukmali VOJTOVÁ Věra

Rok publikování 2017
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Education and Practice
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www http://iiste.org/Journals/index.php/JEP/article/view/35069
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Attention Deficit Hyperactivity Disorder; ADHD traits; Primary school teachers; mainstream schools; Sri Lanka
Popis Porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD) je považována za jednu z nejčastější poruch chování v dětství. Hlavním cílem výzkumu bylo analyzovat současnou situaci dětí s ADHD v běžných školách na Srí Lance; zejména jak prvostupňoví učitelé základních škol Srí Lanky podporují tyto děti v překonávání jejich překážky učení, chování a v sociálních vztazích. Kvalitativní výzkumná studie byla provedena s učiteli deseti základních škol Srí Lanky. Výzkum ukázal, že všichni učitelé základních škol, kteří se ho zúčastnili, nemají dostatečné znalosti a dovednosti ve vzdělávání dětí s ADHD. Čelí mnoha obtížím při výuce dětí s ADHD, neboť nemají dostatek prostředků, podpory ani poradenství od příslušných orgánů. Výstupy výzkumu budou užitečné pro zlepšení popř. rozvoj systému vzdělávání dětí v Srí Lance, neboť jde o první výzkumnou studii na toto téma. Ukázala na potřebu zvýšení povědomí o syndromu ADHD mezi srílanskou pedagogickou veřejností, jak na základních školách, tak na školách středních.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info