Konceptová analýza edukačního programu Muzea města Brna Špilberk: Provazové provázení (Hrajeme o knír Salvadora Dalího!)

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Filozofickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

MRÁZOVÁ Lenka SVÁTKOVÁ Barbora ŽANDA Zdeněk

Rok publikování 2015
Druh Kapitola v knize
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
Popis Analýza představuje muzejní edukační program Špilberk: Provazové provázení. Hrajeme o knír Salvadora Dalího! realizovaný Muzeem města Brna ve spolupráci s Oddělením muzeologie Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty, Katedrou sociální pedagogiky a Katedrou výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity. Program pro 2. stupeň základních škol, střední školy a veřejnost byl připraven v rámci širšího celku doprovodných programů k výstavě Salvador Dalí: Zhmotnění neskutečného (6. 3. – 6. 4. 2014 Brno, hrad Špilberk) u příležitosti 5. ročníku Týdne výtvarné kultury s podtitulem Za jeden provaz. Toto motto vyjadřovalo výzvu nacházet souvislosti uměleckých oblastí, nechat umění expandovat do veřejného prostoru a podpořit přesahy umění do jiných oborů. Program Špilberk: Provazové provázení. Hrajeme o knír Salvadora Dalího! reflektoval tuto výzvu propojením uměleckého tématu výpravy do podvědomí v příběhu Salvadora Dalího s prostředím kulturní památky – hradu Špilberku a s metodami dramatické výchovy v intencích současné muzejní edukace.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info