Výskyt, rizika a detekce nejvýznamnějších jednobuněčných parazitů v potravinách

Autoři

SLANÝ Michal RESLOVÁ Nikol LORENCOVÁ Alena

Rok publikování 2015
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Veterinářství
Citace
Obor Zoologie
Klíčová slova food hygiene; toxoplasma gondii; giardia lamblia; cryptosporidium spp.; detection of parasites; protozoa
Přiložené soubory
Popis Rizika alimentárních infekcí z nedostatečně opracovaných potravin rostlinného a živočišného původu jsou v dnešní době stále aktuálním tématem. Pozornost široké odborné veřejnosti se v poslední době zaměřuje na původce parazitárních onemocnění přítomných v potravinách. Cílem tohoto přehledového článku je přiblížit čtenáři problematiku parazitických prvoků (Toxoplasma gondii, Giardia lamblia a Cryptosporidium spp.), kteří jsou z pohledu bezpečnosti potravin významní.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info