Возможные Я студента педагогического факультета

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Možná Já studenta pedagogické fakulty
Autoři

PRAVDOVÁ Blanka

Rok publikování 2014
Druh Článek ve sborníku
Konference ????????, ????? ? ????????: ??????? ?????????? ? ?????????? /??. ??. ?? ?????????? XLIII ????????. ????.-?????. ????. ? 8 (43). ???????????: ???. «?????», 2014.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
www http://sibac.info/15598
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova student of the faculty education; professional self-concept of student teacher; possible selves; hoped-for selves; unwanted selves; qualitative research
Popis Stať představuje koncept možných Já jako části profesního sebepojetí budoucích učitelů. K získávání dat byla využita metoda volné výpovědi. 194 studentů odpovídalo na otázku: Já jako učitel – jaké je moje profesní sebepojetí? Výsledky kvalitativního výzkumu ukázaly, že se studenti ve druhém ročníku profesní přípravy nacházejí na různých úrovních utváření konceptuálních a procedurálních schémat možných Já. Jako klíčový – pro své budoucí působení v roli učitele – vnímají studenti pozitivní vztah k učitelské profesi i k žákovi a zachování integrity mezi profesním a globálním sebepojetím.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info