Debata o prolomení limitů těžby hnědého uhlí z pohledu Aktualizace státní energetické koncepce a Surovinové politiky

Varování

Publikace nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Fakultu sociálních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

JIRUŠEK Martin VLČEK Tomáš

Rok publikování 2014
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Energetika
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sociálních studií

Citace
Obor Politologie a politické vědy
Klíčová slova State Energy Policy; Resource Policy; territorial and environmental mining restrictions; Ministry of Industry and Trade; Ministry of Environment
Popis V současné době jsou ve schvalovacím a připomínkovém řízení dva dokumenty, které mají potenciál zásadním způsobem ovlivnit budoucí podobu energetiky v České republice. Jedná se o Aktualizaci státní energetické koncepce a Surovinovou politiku. Jednou z nejdiskutovanějších otázek v souvislosti s těmito dokumenty je zachování či prolomení tzv. územně ekologických limitů na těžbu hnědého uhlí v severních Čechách. Ambicí tohoto článku je přispět k věcné debatě na toto téma na základě analýzy obsahu obou klíčových dokumentů. Cílem není posoudit správnost rozhodnutí v citlivé otázce územně ekologických limitů, ale zjistit, jak se klíčové vládní dokumenty otázkou vypořádávají. Sekundárním cílem je zhodnotit úroveň debaty týkající se tohoto ožehavého tématu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info